Tarihte Yürüyen Adam - Tekirdağ | 7 Mart 2020

Mekânların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ile tarihe farklı bir bakış sunan Tarihte Yürüyen Adam’da bu hafta Tekirdağ'ın tarihi yapıları ve birbirinden güzel lezzetleri ekrana gelecek.

Tarihte Yürüyen Adam’da mekânların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni, tarihe iz bırakan yapıların hikâyeleri ekrana taşınıyor. Ahmet Anapalı bu hafta altı bin yıllık kadim bir geçmişi bulunan Tekirdağ’ın tarihini ve Osmanlı’ya geçişini ekrana taşıyacak.  

Tarihi sevdiren ve merak uyandıran program Tarihte Yürüyen Adam geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve hikâyelerini izleyicilerle buluşturuyor. Bu hafta Tarihte Yürüyen Adam’da Osmanlı’dan izler taşıyan, hem doğal güzellikleri, hem de köklü geçmişi ile tanınan Tekirdağ’ın bilinmeyenleri izleyicilerle paylaşılacak. Anapalı, Orhan Gazi’nin oğlu Süleyman Paşa’dan Osmanlı’ya geçen Tekirdağ’ın tarihi yapılarını ziyaret edecek. Tekirdağ’ı Tekirdağ yapan detaylardan bahseden Anapalı, kentin Osmanlı’dan günümüze kadar geçirdiği değişimi de anlatacak. 

Programda ayrıca Anapalı, Rüstem Paşa tarafından yaptırılan; bedesten, medrese, kitaplık gibi bölümlerinde günümüzde varlığını koruduğu Rüstem Paşa Külliyesi’ni ziyaret edecek.

Tarihi sevdiren program Tarihte Yürüyen Adam ile her Cumartesi 19.00’da Ülke TV’de… 


YORUMLAR 1
  • AHMET ANGIN 15.04.2020 16:10
    HER BÖLÜMÜ AYRI AYRI İZLİYORUM. BİR TARİH BU KADAR GÜZEL ANLATILIR. TEŞEKKÜRLER DR. AHMET ANAPALI HOCAM.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet