Sıradışı Tarih - 3 Aralık 2019

#ÜlkeTV #SıradışıTarih

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Londra’daki NATO zirvesi ve batının Türkiye düşmanlığı masaya yatırıldı.

Gazeteci Turgay Güler, NATO zirvesiyle ilgili olarak “NATO zirvesi başladı. NATO üyesi ülkeler Londra’da ve liderleri de zirve halinde. Bu NATO zirvesi belki de hiç bu kadar önemli olmamıştı. Başkan Erdoğan rest çekerek gitti. Biz ilk kez son yıllarda sürekli gündem belirlemeye çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik ise, 15 Temmuz’un başarılı olması sonucunda olacaklara değinerek “Güneydoğu Anadolu Bölgemiz Kuzey Suriye ve Kuzey Irak ile birleştirilmeye çalışılacaktı. İçeride bir iç savaş olacaktı. Birleşik Milletler oraya askeri yığınak yapacaklardı ve bir daha oradan çıkmayacaklardı. Türkiye artık Ortadoğu’da da hiçbir senaryoda rol alamayan küçük bir devlet olacaktı. Tarihi bütün iddialarından bütün misyonundan vazgeçmek zorunda kalacaktı. Kürtler ise Ortadoğu’da emperyalizmin özellikle İsrail ile Amerika’nın oyuncağı haline gelecekti. Bölgede taşeron işlerinde kullanılacaklardı. İslam dünyasının artık bir geleceği olmayacaktı” açıklamasının ardından sözlerine devam ederek “Tayyip Erdoğan İslam dünyasının haklarını, ilkelerini açıktan açığa savunan bir lider konumuna gelince önünü kesmek istediler. İslam dünyasının bütün yöneticileri, Katar gibi bir iki tane hariç, hepsi Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyor” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet