Ülke'nin Alın Teri - Hüseyin Ateş - 3 Kasım 2019

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu birbirinden güzel mesleklerin hikâyeleri ile Ülke TV’de… Bu bölüm hobisini mesleğe dönüştüren ney yapım ustası Hüseyin Ateş’in ney tutkusu ekrana taşındı.

Geçmişi eskiye dayanan ata mirası mesleklerin, usta çırak ilişkisinin öneminin vurgulandığı ‘Ülke’nin Alın Teri’ kaldığı yerden devam ediyor. Mühendislik eğitimi alan Hüseyin Ateş’in öğrencilik yıllarında başladığı ney merakı, ney yapımının incelikleri izleyicilerle paylaşıldı. Neyi yapmakla yetinmeyip üfleyerek yaptığı enstrümana hayat veren Hüseyin Ateş, birçok insanın üç ayda çıkardığı parçaları kısa sürede başarmasındaki sebepleri anlattı. Ney üflemeyi, işin ehli hocalardan öğrenen Neyzen Hüseyin Ateş, günde beş altı saate yakın ney üfleyerek ilerleme kat etmesinden bahsetti.

Programda ayrıca neyin, tasavvuf ve Mevlevi geleneği ile bağlantısının altını çizen Hüseyin Çelik, neyi ile izleyicilerin kalbine dokundu.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası Pazar Saat 15:15’te Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet