En Sıradışı - 17 Ekim 2019

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, Araştırmacı Yazar Mustafa Şen ve Ankara’dan bağlanan Emin Pazarcı ile Türkiye ve ABD’nin anlaşma metni ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’a yanıtı masaya yatırıldı.

Emin Pazarcı, Barış Pınarı Harekatı’nda ABD ile yapılan anlaşma ile ilgili olarak “Amerika Birleşik Devletleri bizi engellemeye çalışıyordu, verdiği sözleri yerine getirmiyordu ve biz bu harekata başladık. Alanda gücümüzü ortaya koyduk, Amerika Birleşik Devletleri’nin iki önemli ismi Dışişleri Bakanı ve Başkan Yardımcısı Türkiye’ye gelmek, Türkiye’ye dur demek zorunda kaldılar ve bir anlaşma sağlandı. Bu ateşkes değil, sadece bir anlaşma ve harekatın bittiği anlamına da gelmez” sözlerini dile getirdi.

Turgay Güler ise, “Erdoğan bugün bu ülkenin başında olmasaydı, Suriye’nin kuzeyinde yapılmak istenen bir İsrail projesi gerçekleşecekti. Orada gerçekleşmekte olan projeye Türkiye’nin itirazı olmayacaktı. Cizre’de, Nusaybin’de açılan o çukurlar amacına ulaşmış olacaktı ve Türkiye bölünecekti” açıklamasında bulundu. 

#ÜlkeTV #EnSıradışı



YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet