Konuşacaklarımız Var - 1 Haziran 2019

Orhan Karaağaç’ın hazırlayıp sunduğu Konuşacaklarımız Var’a bu bölüm Doç. Dr. Yasin Pişgin konuk olurken, Hz. Musa’nın hayatı konuşuldu.

Üzerinde çok fazla düşünülmeyen, konuşulmayan konuları Orhan Karaağaç, alanında uzman isimlerle birlikte ‘Konuşacaklarımız Var’ diyerek masaya yatırıyor. Hz. Musa’nın doğumundan önce Firavun ile İsrailoğullarının durumu ve Hz. Musa’ya verilen 9 mucizenin anlatılacağı programa; Doç. Dr. Yasin Pişgin konuk oldu.

Programda ayrıca ‘’Hz. Musa doğduktan sonra sanduka ile neden kaçırıldı? İlk vahiy ne zaman geldi? Elinden bırakmadığı asası nasıl ortaya çıktı? Hz. Musa, Firavun ile ilk ne zaman karşılaştı? Kızıldeniz’in ikiye ayrılması hadisesinde tam olarak neler yaşandı? Hz. Musa’nın kavmi, neden buzağıya taptı? Hz. Hızır ve Hz. Musa arasında yaşananlar Müslümanlara neyi anlatıyor?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt arandı.

Tasavvuftan edebiyata, tarihten mitolojik hadiselere kadar farklı konu başlıklarının değerlendirildiği ‘Konuşacaklarımız Var’ her Cumartesi 22.30’da Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol