Önce Sağlık - 22 Mayıs 2019

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Kadın Doğum ve Tüp bebek Uzmanı Op. Dr. Hürkan Akyol, Ortodonti Uzmanı Dr. Hakan Kaya oldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Hürkan Akyol, tüp bebekteki son gelişmelerle ilgili izleyicilerden gelen, “Tüp bebek nedir? Tüp bebek nasıl yapılır? Kimler tüp bebek yaptırabilir? Yumurta dondurma nasıl yapılır?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Hürkan Akyol, kadınların yumurtalarının dondurulup saklanılabileceğini, tıbbi açıdan bir sürenin söz konusu olmadığını, bu yüzden süre sıkıntısı olmadan saklanabileceğini belirtti.

Programın diğer konuğu Ortodonti Uzmanı Dr. Hakan Kaya ise ortodonti tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Dr. Hakan Kaya, son yıllarda ortodontinin hedef kitlesinin değiştiğini ve genişlediğini, eskiden sadece belli bir yaş grubuna kadar yapılabilen bir tedavi olduğunu, son yirmi yıldır erişkinlerin de ortodonti tedavisi gördüğünü söyledi.

Ayrıca Kaya, dişlerdeki çapraşıklıklar, çeneyle ilgili problemler gibi nedenlerden dolayı ortodonti tedavisinin uygulandığını açıkladı. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet