Ülke'nin Alın Teri - Yakup Coşkun - 31 Ocak 2019

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu bölüm Bursa’da yaşayan semaver ustası Yakup Coşkun’un hikâyesine ortak olundu.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyelerinin yer aldığı Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm Yakup Coşkun, küçük yaşta başladığı semaver yapımında çıraklıktan ustalığa giden yolculuğunu anlattı. Okulda ders öğrenmekten çok, üretmekten keyif aldığını söyleyen Yakup Usta, semaveri silerek mesleğe başladığından bahsetti. Aslen Erzurumlu olan Yakup Coşkun, malzeme almak için gittiği Bursa’da kalmasının sebebini ve semaver yapımında dikkat edilecek noktaları anlattı.

Belgeselde ayrıca Yakup Usta, Erzurum’da yaygın olan Semaver kültürünü, Bursa’ya nasıl tanıttığından ve Kayhan Çarşısında ona yardım eden Hacı Usta ile olan anısını izleyicilerle paylaştı. 

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR 1
  • coşkun semaver 01.02.2019 22:27
    Ülke tv kurucu ve çalışanlara belgesel yönetmenine emeği geçen tüm arkadaşlara teşekürlerimi sunarım unutulmuş meslekleri gün yüzüne çıkarmak ve bunları paylaşmakla sizlere minettarım Allah hepinize sağlık ve uzun ömürler versin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet