En Sıradışı - 20 Aralık 2018

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, Ekrem Kızıltaş ve Araştırmacı Yazar Mustafa Şen ile ABD’nin Suriye’den çekilmesi, ABD’nin Suriye planı, Ortadoğu’da değişen düzen ve Fırat’ın doğusundaki olası operasyon masaya yatırıldı.

Hasan Öztürk, ABD’nin Suriye’den çekilmesiyle ilgili “Amerika burada taktik bir hamle yaptı. Henüz daha stratejilerinden vazgeçmiş değil, uzun vadeli stratejisi belli, mutlaka Suriye’nin kuzeyinde Kuzey Irak Kürt bölgesi veya Barzani bölgesi gibi PYD bölgesi kurmak istiyor ve bu PYD koridorunda bir şekliyle kendi varlığı varken Türkiye’nin veya diğerlerinin rahatsızlığını görünce oraya başka bir güç koyma ihtimali yüksek diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Mustafa Şen “Temkinli bakmamız gereken bir durum var burada. Buradan çekiliyorsa, yeni bir kaos planı yapılıyor ve bu yeni kaostan yeni bir Ortadoğu düzeni meydana getirmek istiyorlar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Programda Ekrem Kızıltaş ise Amerika’nın oyunlarına değinerek “15 Temmuz gecesi sınır bölgeleriyle alakalı değişik rivayetler vardı. Eğer o hareket başarıya ulaşsaydı belli o sınır bölgelerinde başka şeyler olacaktı. Mesele şu, Amerika’nın birtakım planları vardı” sözlerini dile getirdi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet