Ülke'nin Alın Teri - Ahmet Çelik - 20 Aralık 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Çorlu’da yaşayan ahşap ustası Ahmet Çelik’in hikâyesine ortak olundu.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde hayat bulmaya devam ediyor. Belgeselde bu hafta ağaçla uğraşmanın insana terapi gibi geldiğini söyleyen ahşap ustası Ahmet Çelik, mesleğe nasıl başladığını ve el emeğinin önemini izleyicilerle paylaştı. Çocukken arıcılıkla uğraşan babasına yardım ederken tahta sandık yaparak mesleğe başlayan Çelik, evinin bahçesindeki atölyeden yetiştiğini anlattı. Ahşap ustalığının detaylarını babasından öğrendiğini söyleyen Ahmet Çelik, atölyede baba oğul gibi değil, usta çırak ilişkisinin hüküm sürdüğünden söz etti.

Ağaç kokusunu alan bir marangoz ustasının bu işten vazgeçmeyeceğini söyleyen Ahmet Çelik, ayrıca uçaklara olan ilgisinden ve yaptığı maket uçaklara nasıl başladığından bahsetti.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet