Ülke'nin Alın Teri - Sedat Yaşar - 13 Aralık 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Ordu’da yaşayan demir ustası Sedat Yaşar’ın hikâyesine ortak olundu.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde hayat bulmaya devam ediyor. Belgeselde bu hafta mesleğini büyük bir özveri ile icra eden demir ustası Sedat Yaşar’ın hikâyesi ekrana taşındı. Dedesinden babasına miras kalan demirciliği, günümüzde de kendisi devam ettiren Sedat Usta, demir dövmenin zorluklarını ve mesleğine duyduğu sevgiyi anlattı. Babası öldükten sonra tek kalan Sedat Usta’ya, atölyesinde eşi Nuray Yaşar yardım ediyor. Erkeklerin bile altından zor kalktığı işleri kolaylıkla halleden Nuray Yaşar, insanın isterse yapamayacağı bir şey olmadığını söylüyor. Alın teri ile kazanılan paranın bereketinin farklı olduğunu belirten Sedat Usta, işlerini yaparken hak geçmemesini çok önemsediğini izleyicilerle paylaştı.

Belgeselde ayrıca Sedat Usta, eşi ile birlikte kızgın demiri nasıl dövdüklerini, kazma ve keser yapımının inceliklerini gösterdi.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR 1
  • Zekai Özbek 16.12.2018 18:46
    Alınteri helâl rızıktır maşâallah Allah razı olsun sayılarınızi artırsin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet