Önce Sağlık - 28 Kasım 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Akın Öztürk, Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer oldu.

Op. Dr. Akın Öztürk, boyun fıtığı ve tedavisi ile ilgili izleyicilerden gelen, “Boyun fıtığı nedir? Boyun fıtığının belirtileri nelerdir? Boyun fıtığı nasıl tedavi edilir? Boyun fıtığı nasıl anlaşılır?” sorularını cevapladı.

Akın Öztürk, her boyun ağrısının boyun fıtığı olmadığını, bir boyun ağrısının altından boyun fıtığı çıkma ihtimalinin yüzde bir kadar olduğunu açıkladı.

Boyun fıtığı belirtisinin sadece boyun ağrısı olmadığını belirten Öztürk, ağrının boyundan omuza kadar olabileceğini, ellerde uyuşukluk olabileceğini, ilerlemiş durumda elde güçsüzlük meydana gelebileceğini belirtti.

Programın diğer konuğu Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer ise diş eti çekilmesi, diş kayıpları ve implant hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Dr. Nihat Tanfer, diş eti problemlerinin hafife alınmayacak kadar ciddi problemler olduğunu, diş eti problemlerinden başlayan sorunların çene kemiğine yayılabileceğine ve yayıldıktan sonra çene kemiği kayıpları olabileceğini belirtti.

İmplant yapılabilmesi için üç boyutlu bir çene kemiği olması gerektiğini söyleyen Tanfer, yeterli kemik olmadığı zaman implantın başarılı olamayacağını söyledi.

YORUMLAR 1
  • Lorin 04.10.2019 03:52
    Çok güzel açıklayıcı bilgi olmuş ayrıca Dr bey çok tecrübeli teşhisleri çok yerinde olan başarılı bir cerrah gerçekten. Kendi ini tebrik ediyorum. Sağlıkla
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet