Önce Sağlık - 19 Kasım 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Op. Dr. Kadir Kilimcioğlu ve Doç. Dr. Didem Taştekin oldu.

Programda bu bölüm, nefes alma sorunları, burun estetiğinde son gelişmeler, horlama ve tedavisi, akciğer kanserinin belirtileri hakkında konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Kadir Kilimcioğlu, nefes alma sorunları ile ilgili izleyicilerden gelen, “Nefes alma sorunu nasıl giderilir? Burun estetiği nedir? Burun estetiği nasıl yapılır? Horlama nedir? Horlama nasıl tedavi edilir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Kadir Kilimcioğlu, kalbin atış ritmi, akciğerlerin fonksiyonu ve beyne oksijen gitmesi için burnun mutlaka iyi çalışması gerektiğini açıkladı.

Kadir Kilimcioğlu, ağızdan ve burundan alınan havanın kalitesi arasında çok ciddi farklılıklar olduğunu, hastalanmamak için mutlaka burundan nefes alınması gerektiğini belirtti.

Programın diğer konuğu Doç. Dr. Didem Taştekin ise akciğer kanseri ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Didem Taştekin, kişinin kendini ve vücudunu tanıması gerektiğini, kişi diyet yapmadan hızlı kilo veriyorsa, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı varsa böyle durumlarda mutlaka doktora gidilmesini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet