Meksika Sınırı - 9 Kasım 2018

İlk yayınlandığı dönemden bu yana gündem olmayı başaran, entelektüel sohbetiyle beyin fırtınası yaptıran Meksika Sınırı; Furkan Çalışkan, Selahattin Yusuf ve Ahmet Kekeç'in katılımıyla kaldığı yerden tutkuyla devam ediyor. Programda bu hafta Tolstoy'un hayatı, dünyaya, batı kültürüne bakışı ve edebiyatı konuşuldu.

Meksika Sınırı; "Dünyanın bütün Amerikalarından dünyanın bütün Meksikalarına kaçmak’’ mottosuyla kaldığı yerden devam etmek istese de, artık Meksika Sınırı’na örülen bir duvar ve duvarın parasını Meksikalılara ödetmek isteyen bu çılgın düzende yeni rotalar bulmak zorunda… Ezber bozan konularıyla ekranlarda fark yaratan programda bu hafta edebiyatta gerçeklik kavramı ve edebiyat dünyasına kazandırdığı önemli eserlerle tanınan Tolstoy’un hayatı ve yaşadıklarının kitaplarına bıraktığı etki üzerine konuşuldu..  Küçük yaşta annesi ve babasını kaybeden, zor bir hayatı olan Tolstoy’un dünyaya, batı kültürüne bakışı ve edebiyatı masaya yatırıldı.

İnsanın içindeki karanlık tarafları, şiddete olan eğilimi ve bireysellik konularında sohbet eden Meksika Sınırı ekibi ayrıca Gandi’nin, Henry David Thoreau ile mektuplaşmalarını ve dünya barışını nasıl hayal ettiklerine dair keyifli bir sohbeti ekrana taşıdılar.

Mazlumun derdiyle dertlenen, elini taşın altına koyanların kendini bulduğu program Meksika Sınırı her Cuma 23:00’te tatlı niyetine Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol