Ülke'nin Alın Teri - Mustafa Arpaözü - 11 Ekim 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Afyonkarahisar’da yaşayan keçe ustası Mustafa Arpaözü’nün keçe işçiliği ekrana geldi.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde hayat bulmaya devam ediyor. Belgeselde bu hafta sanatkârlığın sadece para için yapılmayacak kadar değerli bir iş olduğunu dile getiren keçe ustası Mustafa Arpaözü’nün keçe atölyesine konuk olundu. İşini gönülden yaptığını anlatan Mustafa Usta, mesleğini sabah sekiz akşam beş mantığında bir mesai sistemiyle değil, maneviyatla yürüdüğünden bahsetti. Keçe işini oğlu ile birlikte yürüten Mustafa Usta, keçenin güzel olması için gerekli olan şartları ve püf noktalarına değindi.

Ayrıca belgeselde Mustafa Usta katkı maddesi kullanmadan yaptığı bebek battaniyesi, şapkası ve patik gibi işlerini izleyicilere gösterdi.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet