Ülke'nin Alın Teri - Ömer Demir - 4 Ekim 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Düzce’de yaşayan kemençe ustası Ömer Demir’in hikâyesi ekrana geldi.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde hayat bulmaya devam ediyor. Belgeselde bu hafta kemençeyi hem yapan hem de çalan Ömer Demir’in mesleğine duyduğu aşk izleyicilerle paylaşıldı. İlk olarak kemençe çalmaya merak salan Ömer Demir, kendi kemençesini yapar. İstediği kemençeyi yapmak için defalarca deneyen Ömer Demir, mesleğine verdiği önemi anlattı. 26 yaşında kemençe ustası olan Ömer Demir, kemençe yapımında tercih ettiği ağaç türlerini gösterdi.

Belgeselde ayrıca kemençenin doğru sesi çıkarması için yapılması gerekenleri anlatan Ömer Demir, kemençesini hem çalacak hem de Karadeniz türküsü seslendirdi.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’da Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet