Ülke'nin Alın Teri - Hüseyin Çelik - 6 Eylül 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Tesbih Ustası Hüseyin Çelik’in atölyesine konuk oldu.

Bakırı sabırla döven bakır ustaları, halı dokuma tezgâhlarından yükselen emeğin sesi, unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde… Belgeselde bu hafta Tesbih Ustası Hüseyin Çelik’in hayat hikâyesine yer verildi. Askerde tanıştığı bir arkadaşı vasıtasıyla tesbih yolculuğuna başlayan Çelik, tesbih sanatını nasıl icra ettiğini anlattı. Çırakları tarafından da çok sevilen Hüseyin Usta’nın mesleğe verdiği önem ve emek izleyicilerle paylaşıldı.

Belgeselde ayrıca, ‘’Tesbih kimine göre bir sanat, kimine göre dizilmiş boncuklar, bana göre ise tesbih benim dünyam’’ diyen Çelik, mesleği ustası olmadan nasıl öğrendiğini anlattı. 

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’da Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet