Ülke'nin Alın Teri - Salim Yaşar - 2 Ağustos 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları eserlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Bilecikli Çömlek Ustası Salim Yaşar’ın atölyesine konuk olundu. 

Bakırı sabırla döven bakır ustaları, halı dokuma tezgâhlarından yükselen emeğin sesi, unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde ekrana geliyor. Belgeselde bu hafta ilkokul yıllarından sonra başlayan çömlek yolculuğuyla Çömlek Ustası Salim Yaşar’ın hayatı ekrana geldi. Toprakta hayat bulduğunu söyleyen 75 yaşındaki Salim Usta, babasının çamurlu ellerini her an ensesinde hissettiğini ve mesleğe olan tutkusunu anlattı. 14 yıl Berlin’de porselen firmasında çalışan Salim Usta’nın ülke sınırlarını aşan yeteneği ve çömleğe dair sevgisi konuşuldu. Aynı zamanda altmış üç yıldır eli çamurdan çıkmayan Yaşar Usta’nın, gözü kapalı bir şekilde yaptığı testinin görüntüleri de izleyicilerle paylaşıldı.

Belgeselde ayrıca, yağmur çamur dinlemeden çömlek atölyesine bisikletiyle giden Salim Usta’nın eşiyle olan sevgi dolu ilişkisi de ekrana taşındı.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’da Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet