Önce Sağlık - 30 Temmuz 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hacı Kutlu, İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Didem Taştekin oldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Hacı Kutlu, topallama ile ilgili izleyicilerden gelen, “Topallama nedir? Topallamanın nedenleri nelerdir? Topallama tedavi edilir mi? Topallamanın tedavi yöntemleri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Hacı Kutlu, büyüme kıkırdaklarının belli bir hızla uzadığını, eşit bir şekilde uzarsa topallama olmayacağını, eşit şekilde uzamazsa bacak eşitsizliğinden dolayı topallama olabileceğini belirtti.

Bacağın uzatılıp düzeltilebileceğini söyleyen Kutlu, ameliyattan sonra ortalama bir buçuk ay iyileşme süreci olduğunu aktardı.

Programın diğer konuğu İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Didem Taştekin ise kolon kanseri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Doç. Dr. Didem Taştekin, kolon kanserinin belirtilerinin karın ağrısı, bağırsak alışkanlığının değişmesi, kansızlık gibi durumlar olduğunu belirtti. Taştekin, bu tarz şikayetleri olan kişilerin mutlaka muayene olması gerektiğini söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet