Ülke'nin Alın Teri - Lokman Karadağ - 26 Temmuz 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları eserlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de…  Mesleklerini aşkla ve sabırla icra eden ustalardan bu hafta Tesbih Ustası Lokman Karadağ’ın hikâyesi ekrana taşındı.

Bakırı sabırla döven bakır ustaları, halı dokuma tezgâhlarından yükselen emeğin sesi, unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde ekrana geliyor. Belgeselde bu hafta hayatını tesbih sanatına adamış Lokman Karadağ’ın hayatı ve mesleki yolculuğu anlatıldı. Tesbih yaparken İstanbul’daki tarihi yapılardan ilham aldığını söyleyen Lokman Usta, mesleği öğrenme sürecinde yaşadığı anılarını da izleyicilerle paylaştı.

Belgeselde ayrıca Lokman Usta’nın Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlere ithaf ettiği, yapımı yedi ay süren özel tasarım tesbihi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği tesbih de gösterildi.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’da Ülke’nin Alın Teri’nde…

 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet