Tarihte Yürüyen Adam - Edirne-4 | 23 Haziran 2018

Tarihi sevdiren ve merak uyandıran program Tarihte Yürüyen Adam geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve hikâyelerini izleyicilerle buluşturuyor. Ahmet Anapalı bu hafta Edirne’de bulunan 1568 yılında yapımına başlanan ve dünya üzerinde üç ülkeden aynı anda görülebilen tek eser olan Selimiye Camii’ni ekrana getirdi.

Tarihte Yürüyen Adam, insanlar için anlamsız gelen taşı, toprağı anlamlı hale getiriyor. Zaman ve mekân kavramını ortadan kaldıran, izleyenleri geçmişte yolculuk yaptıran Tarihte Yürüyen Adam’da bu hafta Türkiye’nin en uzun ve en ince minaresine sahip olan Selimiye Camii’nin yapımında kullanılan malzemeler hakkında bilgi verildi.

Programda Anapalı, Bosna doğumlu Cezzar Ahmet Paşa’nın Napolyon Bonapart’ı Akka Kalesi’nde yenilgiye uğratmasının hikayesini izleyicilere aktardı.

Programda ayrıca, Sırbistan Krallığı’na yakın Kumanova bölgesinde yapılan muharebede Fuat Paşa’nın Bulgar istilasında esir düşmesi, o anda yaşanan olaylar ve daha fazlası Tarihte Yürüyen Adam’da ekrana geldi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet