Belgeseller - 2. Bölüm

14 Ağustos 2001’de kurulan ve o tarihten beri girdiği tüm seçimleri büyük farklarla kazanmayı başaran bir partinin mücadelesi, istikrarı ve bilinmeyenlerinin anlatıldığı ‘Bir Halk Hareketi: AK Parti’ Belgeseli ikinci bölümüyle 19 Haziran Salı 21:00’de Ülke TV ekranlarında olacak.

Türkiye, Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla erken seçime gidiyordu. Tarih 3 Kasım olarak belirlenmişti. O günlerde merkez medyaya değil de çarşıyı pazara kulak verenler, halkın gündeminde tek bir isim olduğunu görüyorlardı; Recep Tayyip Erdoğan…

Henüz 15 aylık bir parti olan AK Parti liderinin seçim yasaklı olmasına rağmen Türk siyasetinin aktörleriyle bir seçim yarışına girmişti. Erdoğan aday olamasa da AK Parti Genel Başkanı olarak sahadaydı. 3 Kasım akşamı sandıklar açıldığında Türk siyasi tarihinde görülmemiş bir deprem yaşandı ve AK Parti oyların yüzde 34’ünü tek başına alarak 15 yıl aradan sonra koalisyonlar dönemini bitirdi ve Türkiye yeniden tek parti hükümetine kavuştu.

Yasaklı olduğu için Meclis’e giremeyen Recep Tayyip Erdoğan, yerine Abdullah Gül’ü başbakan olarak bırakmıştı. Dönemim Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den görevi alan Gül başkanlığında 58. Hükümet iş başı yaptı ve Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılması için Meclis’e yasa teklifi sundu. Meclis’te kabul edilen bu teklifi Ahmet Necdet Sezer veto etti ancak teklif ikinci kez meclise sunuldu ve kabul edildi. Ahmet Necdet Sezer bu kez teklifi onayladı. Erdoğan’ın artık siyasi yasağı kalkmıştı. Daha önce Siirt’te okuduğu şiir yüzünden hapis yatan Erdoğan, Siirt’ten vekil seçilerek 59. Hükümetin Başbakanı olarak yepyeni bir dönemi açtı. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet