Önce Sağlık - 31 Mayıs 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konuğu Deneysel Psikolog Prof. Dr. Sirel Karakaş oldu. Programda beynin fonksiyonları, Alzheimer’ın belirtileri ve tedavisi konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Cemile Yavuz Erdemir saç ekimi ile ilgili izleyicilerden gelen, “Alzheimer nedir? Alzheimer neden olur? Alzheimer’ın tedavi yöntemleri nelerdir? Alzheimer’ın belirtileri nelerdir? Beynin fonksiyonları nelerdir?” sorularını cevapladı.

Prof. Dr. Sirel Karakaş, duyum ve algılar üzerinde beynin bir çalışma biçimi olduğunu, o çalışma biçiminin öğrenme, bellek, geriye getirme ve ondan sonra da yüksek zihinsel süreçler denilen son zamanlarda yönetici işlev olarak da adlandırılan işlevler kümesi olduğunu aktardı.

Sirel Karakaş, zeka testlerinin sadece sağlık ve eğitimsel nedenlerden dolayı uygulanması gerektiğini belirtti. Ayrıca Karakaş, Alzheimer’ın beyinde hipokampus denilen yerde başladığını, hipokampusta garip bir hücresel değişim meydana geldiğini söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet