Önce Sağlık - 21 Mayıs 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hacı Kutlu, Medikal Estetik Doktoru Nihat Dik oldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Hacı Kutlu, omurga eğrilikleri ile ilgili izleyicilerden gelen, “Omurga eğriliği nedir? Omurga eğriliği tedavi yöntemleri nelerdir? Omurga eğriliği belirtileri nelerdir? Kifoz nedir? Skolyoz nedir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Hacı Kutlu, fıtığın ters hareket yapan kişilerde görüldüğünü, boyunda daha çok boyun düzleşmesi, ters hareketlerden kaynaklanan boyun fıtığı, omurga kayması görüldüğünü, sırt bölgesinde ise kifoz yani öne doğru eğrilik ve skolyoz yana doğru eğrilik olduğunu belirtti.

Programın diğer konuğu Medikal Estetik Doktoru Nihat Dik ise ameliyatsız yüz germe ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Dr. Nihat Dik, yüz germede Fransız askısı uygulaması olduğunu, bu uygulamanın ameliyatsız yüz germe operasyonu olduğunu, narkoz ve yara iyileşme süresi olmadığını, lokal anesteziyle ya da uyutarak yapıldığını belirtti.

Nihat Dik, Fransız askısı uygulamasının kırk ile altmış yaş arasında güvenle uygulanabilecek bir uygulama olduğunu söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet