Tarihte Yürüyen Adam - Bilecik-4 | 27 Nisan 2018

Tarihi sevdiren ve merak uyandıran program Tarihte Yürüyen Adam geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve hikâyelerini izleyicilerle buluşturuyor.  Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan Osmanlı Padişahları Tarih Geçidi’ne giden Ahmet Anapalı, programda bu hafta Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülhamid dönemlerinin önemli olaylarını anlattı. 

Zaman ve mekân kavramını ortadan kaldıran, izleyenleri geçmişte yolculuk yaptıran ‘Tarihte Yürüyen Adam’ bu hafta Bilecik’te bulunan Osmanlı Padişahları Tarih Geçidi’ni ziyaret etti.. Sultan Abdülhamit döneminde yapılan icraatlar, ilk yerli ve milli bankayı kuran Abdülaziz’in imparatorluğa katkılarından söz edildi. Anapalı, dünyanın ilk güzel sanatlar akademisini kuran, ilk arkeoloji müzesini yaptıran Sultan Abdülhamit Han’ın sanata verdiği değeri ve tahttan indirilişini anlattı.

Programda ayrıca Anapalı, Dolmabahçe Noteri olarak bilinen Sultan Mehmet Reşat Han’ın hastalık sürecinde bile Topkapı Sarayı’nda korunan kutsal emanetlere verdiği önemi ve Mondros Ateşkes Anlaşması’nın ağır şartlarını izleyicilerle paylaştı.




YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet