Önce Sağlık - 4 Nisan 2018

Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programında Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Köksal Holoğlu, Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer konuk oldu. Programda, felçlere erken müdahale, diş eti çekilmesi, diş kayıpları ve implant konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, kök hücre ile ilgili izleyicilerden gelen, “İnme nedir? İnme nasıl tedavi edilir? Felç nedir? Felç nasıl tedavi edilir? İnme ve felç hangi durumları kapsar?” sorularını cevapladı.

Dr. Köksal Holoğlu, beyni besleyen damarların tıkanmalarında veya damar kanamalarında genellikle kısmi felçle ortaya çıkan durumlara inme, felç dendiğini söyledi.

Rehabilitasyonun bir ekip işi olduğunu ve bu ekibin mutlaka kliniklerde olması gerektiğini söyleyen Holoğlu, erken dönem rehabilitasyonun çok ciddi artıları olduğunu belirtti.

Programın diğer konuğu Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer ise diş eti çekilmesi, diş kayıpları ve implant hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Dr. Nihat Tanfer, diş eti problemlerinin hafife alınmayacak kadar ciddi problemler olduğunu, diş eti problemlerinden başlayan sorunların çene kemiğine yayılabileceğine ve yayıldıktan sonra çene kemiği kayıpları olabileceğini belirtti.

İmplant yapılabilmesi için üç boyutlu bir çene kemiği olması gerektiğini söyleyen Tanfer, yeterli kemik olmadığı zaman implantın başarılı olamayacağını aktardı.

Ayrıca Tanfer, hamilelerde her türlü tıbbi müdahalenin üç aydan sonra rahatlıkla yapılabileceğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet