Emniyet Şeridi - Opel Grandland X - 31 Mart 2018

Ülke TV ekranlarında 31 Mart 2018 tarihinde Serkan Saraç’ın sunumuyla yayınlanan Emniyet Şeridi programı otomobil severleri ekran başına kilitledi. Programın bu bölümünde dış görünüşüyle oldukça modern çizgilere sahip ve konforuyla dikkat çeken Opel Grandland X test edildi.

Opel C sınıfındaki SUV açığını Grandland X markasıyla doldurmayı başardı. Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulan model her geçen gün satış grafiğini arttırıyor. Dışarda oldukça modern çizgilere sahip GRANDLAND X, içeride de konforuyla kullanıcısını tatmin edebiliyor.

DIŞ TASARIM

Opel’in yeni ön yüzünün kullanıldığı markada, özellikle bombeli kaput yapısı ve gündüz led farları oldukça dikkat çekici. 19 inç alaşımlı jantlar ve farklı renkteki tavan bölümü de modelin profilini hareketlendiriyor. Arka tarafta sade yapısını rüzgarlığıyla hareketlendiren model, bagaj kapasitesiyle de sınıfında oldukça iddialı. (514 litre)

İÇ TASARIM

Yeni İnsignia ve Astra da kullanılan ekran GRANDLAND X’de de bizleri karşılıyor. İşlevler aynı ve aynı multimedya seçeneklerini bulabiliyorsunuz. Apple CAR PLAY ve Android bağlantı seçeneği, MULTİMEDİA kullanış seçeneklerini bir adım öteye taşıyor. Güvenlik donanımlarıyla da oldukça iddialı olan Model, şerit takip sistemi, kör nokta uyarıcısı, hız sabitleyici, geri görüş kamerası, 360 derecelik kamera ile kullanılan park sensörü ve yokuş kalkış desteği gibi günlük en çok ihtiyaç duyulan güvenlik teknolojilere sahip. En üst pakette motorlu bagaj kapağı, koltuk ve direksiyon ısıtıcıları da sunuluyor. Panoramik cam tavan ve yarıya kadar açılan sunroof da modele ferahlık katıyor.

ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ

+Tasarım özellikle dışarı da oldukça keyifli. Kompakt Suv havasını ciddi anlamda yansıtabiliyor.

+Teknolojik donanım olarak en üst paket de yelpaze oldukça geniş.

+ Süspansiyon yapısı konfor odaklı, özellikle çukurlardan gelecek rahatsızlıkların üstesinden başarıyla gelebiliyor.

+ Yol tutuş performansını başarılı buldum. Özellikle virajlarda yüksek bir araç olmasına rağmen, agresif sürüşlere izin verebiliyor.

+ Fransızların bünyesinde olmasına rağmen, tasarımda Opel havasından uzaklaşmamış.

+ Motoru yeni nesil motor ve yakıt tüketiminde büyük faydalar sağlıyor.  Benzinli bir model test etmemize rağmen ortalama 7.9 litre veriler elde ettik.

- Konsol biraz sade kalmış

- İçeride bagaj açma tuşu yok. (Motorlu olduğu için bir handikap)

- Motor seçeneklerinde fiyat aralığı oldukça fazla.

- Hızlanma rakiplerine oranlar bir kademe aşağıda kalıyor.

MODELİN FİYAT ARALIĞI

1-Modelin en üst paketi olan 1,6 litrelik benzinli motor ve otomatik şanzımana sahip Excellence paket 229 bin 400 liraya katalogda yerini aldı.

2-1.2 litrelik benzinli motor ve manuel vites seçeneğiyle en düşük fiyata sahip Enjoy paket 139 bin 900 liradan satışa sunuluyor.

3- TEST KONUĞUMUZ  2018 Opel Grandland X 1.2 Excellence AT 191.900 TL

MOTOR ÖZELLİKLERİ

Silindir Hacmi 1199 cc
Beygir Gücü 130 HP
Maksimum Tork 230 Nm
0-100 Km Hızlanma 10.9 sn
Maksimum Hız 188 km/s

Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Ortalama Tüketim 6.4 lt
Şehir Dışı Ortalama Tüketim 4.9 lt
TEST TÜKETİMİ : 7.9 litre

Yakıt Deposu 53 lt
Yıllık Vergisi 817 TL
Bagaj Hacmi 514 lt

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet