Emniyet Şeridi - Ford Edge - 10 Mart 2018

Ülke TV ekranlarında 10 Mart 2018 tarihinde Serkan Saraç’ın sunumuyla yayınlanan Emniyet Şeridi programı otomobil severleri ekran başına kilitledi. Programın bu bölümünde, premium sınıf olan Ford Edge test edildi.

İhtişamlı ve göz dolduran dış tasarımı, güvenli bir yolculuk sağlamak için tasarlanan akıllı sistemleri ve konforlu iç yapısıyla Ford Edge sizleri büyüleyecek.

Dış tasarım

Aracın dış tasarımı oldukça dikkat çekiyor. Özellikle aracın heybetli görünmesinde etkili olan kromlarla çevrelenmiş olan ızgara ve rüzgarlıklar tasarıma ayrı bir hava katıyor. Led donanımlı farların konumlandırılması da oldukça şık görünüyor. Aracın alt kısımlarına bakıldığında yine sis farları ve krom parçaları görüyoruz. Ayrıca otomobilin ön tarafında çoğu yerde krom detayları olması görünüm açısından da büyük öneme sahip.

Amerikan vari köşeli bir araç olan Ford Edge,  bu yapısından dolayı oldukça ihtişamlı duruyor. Lastikleri ve 19 inc alaşımlı jantları da ihtişamını artırıyor. Aracın yan profilinde elektrikli katlanabilir aynaları bulunuyor. Camlarının etrafının yine kromla çevrelenmesi şıklığına şıklık katıyor.

Parmak okuyucu sistemle açılır kapanır kapı kolları da pratiklik açısından sürücüye rahatlık sağlıyor. Bu sistemi içerdeyken de kullanabiliyorsunuz. Aracın Start stopu var. Böylelikle araç anahtarsız şekilde çalışabiliyor. Günümüz modern araçlarında gördüğümüz karartılmış cam yapısını Edge’de de görüyoruz. C sütununa doğru Araç gittikçe alçalıyor bu alçalma aracın rüzgarlık yapısını daha detaylı ortaya çıkarıyor. Yatay konumlandırılmış dikdörtgen bir far yapısına da sahip olan aracın ön taraflarındaki led donanımlar arka kısımda da mevcut. Aracın bagaj kapasitesinin yüksek ve geniş olması ise kullanıcıya kolaylık sağlıyor.


İç tasarım

Hem araziye uyumlu hem de otoyolda konfor sunabilen bir araç olan Ford Edge’nin koltukları kafa ve sırt desteğini veren deri ve yumuşak yüzeyi sayesinde evdeki konforunuzu yakalamanızı sağlıyor. Araçlarda görmeye pek alışık olmadığımız koltuk ısıtıcıları da mevcut ve bunu arka koltukta da görebilmemiz aracın farkını ortaya çıkarıyor. Otomobilin arka koltuğunda piriz bulunmakta ve bu prizler Türkiye’de kullanılan standart prizlerden değil, 220 voltluk İngiliz prizi. Prizlerin yanında bir de çakmak soketi var. Koltukların ısıtma seviyesini ayarladığımız düğmeler de aynı yerde bulunuyor.

Yeni dönem araçlarda sıkça rastladığımız hayalet göstergeler Ford Edge’de de mevcut. Güzel bir kadran yapısı var ve malzeme kalitesine bakacak olursanız elinizle uzanabildiğiniz her yerin yumuşak malzemeli olduğunu görebilirsiniz. Araçta Cepli konsol bulunması ve müzik çalarlara destek sağlama özelliği de sizi ayrıcalıklı kılıyor. Araçta çok fazla cep bulunması birçok eşyanızı koyabilmek için itinayla tasarlandığını da belli ediyor. Yumuşak torpido özelliği de cabası.

Geniş bir hacme sahip olan araç sayesinde güvenli yolculuklar yapabiliyorsunuz. Ayrıca panaromik ve yarıdan fazla açılan camlı sisteme sahip olması da araçta ferah bir ortam oluşmasına olanak tanıyor. Yolcu koltuğu tarafında da aracı kilitleme açma tuşlarının olması pratiklik açısından öneme sahip. Araçtaki ekranda 360 derece kamera da mevcut. Bu ekran sayesinde sesli komutlarla yönlendirilip şerit takip sistemi ve kendin park sistemini de etkili bir biçimde kullanabiliyorsunuz. Akıllı 4x4 sistemi sayesinde olağanüstü bir yolculuk sizleri bekliyor. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet