Belgeseller - Milletin Şairi: Akif Belgeseli - Ülke TV | 27 Aralık 2017

Mehmet Akif Ersoy vefatının 81. yıl dönümünde ÜLKE TV’de hazırlanan ‘Milletin Şairi: Akif’ belgeseli ile anıldı. Yazdığı İstiklal Marşı ile milletin vatan sevgisini perçinleyen Akif’in hayatının dönüm noktaları, Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı’nın anlatımıyla izleyiciyle buluştu.

Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı’nın sunduğu ‘Milletin Şairi: Akif’ belgeselinde, Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon ve Gazeteci Yazar D. Mehmet Doğan’ın görüşlerine yer verilirken belgeselin bazı bölümlerinde şairin hayatı canlandırılarak anlatıldı. Henüz ortaokuldayken Arapça, Farsça ve Fransızca öğrenen Akif, babasının vefatından sonra ailesinin geçimini sağlamak için baytar olur. Ancak edebiyata olan ilgisini kesmeden, yazdığı muhteşem satırlarla kısa sürede “İslam şairi” olarak adını duyurur. 

Haksızlık karşısında sessiz kalamayan Mehmet Akif Ersoy, verdiği sözlerin arkasında durmasıyla da hep dikkat çekti. İngilizler’in İstanbul’u işgalinden sonra Atatürk tarafından Ankara’ya çağrılan Akif, camilerde verdiği vaazlarla milli mücadele ruhunu diri tutmak için uğraştı. İstiklal Marşı gibi bir milletin var oluş destanını yazan, vatan sevgisini hayatındaki her şeyin üstünde tutan Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı Ülke TV’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet