Dünyanın Tadı – Kayseri-3 | 7 Ocak 2023

BİR KAŞIĞA KAÇ MANTI SIĞAR?
KAYSERİ’NİN ZENGİN MUTFAĞI DÜNYANIN TADI’NDA
  
Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı, Türkiye ve dünyanın önemli lezzet duraklarından evlere konuk oluyor. Dünyanın Tadı ekibi bu hafta yüksek rakımı tertemiz havası ve lezzetli mutfağıyla Kayseri Erciyes’ten izleyicisi ile buluşacak. 
   
Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, seçkin mutfaklardan öğrendikleri muhteşem tarifleri ekrana taşımaya devam ediyor. Yeni tarifler denemek isteyenlerin ilham aldığı Dünyanın Tadı bu hafta mantıdan yağlamaya, pastırmadan sucuğa birçok lezzete ev sahipliği yapan Kayseri’den leziz yemeklerle ağızları sulandırmaya devam ediyor. Dünyanın Tadı ekibi Kayseri’de ilk olarak Erciyes Dağı’nın karla kaplı eteklerinde kâğıtta pastırma ve güveçte pastırmalı kuru fasulye yapımına eşlik etti. Dünyanın Tadı ekibinin bir sonraki durağı mantı sofrası oldu. Mantı açan Kayserili teyzelere yardım etmek için kolları sıvayan Yasin Esirgenç bir kaşığa kırk mantı sığdırmaya çalıştı.
 
Dünyanın Tadı ekibi Kayseri gezisinin devamında odun fırınının yolunu tuttu. Fırın ağzı isimli yemekle tanışan Dünyanın Tadı ekibi fırın ağzının yapımını izleyicileri için öğrendi. Son olarak Yasin Esirgenç, Kayseri’ye ait kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden tahinli katmer, arapaşı çorbası ve develi cıvıklısının tarifini aldı.
 
Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:00’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet