Muhabbet KapısıProf. Dr. Mustafa Karataş ile - 5 Ocak 2023

ÖLMEDEN ÖNCE MEZAR YERİ ALINIR MI? 
 
Ekranların sevilen ismi Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın sunduğu Muhabbet Kapısı, dini doğru bir şekilde yaşamak isteyenler için çok özel konularla evlere konuk oluyor. Programda bu hafta her canlının tadacağı ölüm ve ölen kişinin ardından yapılması gerekenler konuşulacak. 
    
İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’nda ekranlardaki yerini alıyor.  Muhabbet Kapısı’nda bu hafta İslam dini açısından ölüye taziye adabı konusunu ele alınacak.  Ölen kişinin arkasından yapılması gerekenler hakkında akıllara takılan soruları Prof. Dr. Mustafa Karataş canlı yayında yanıtlayacak. Karataş, ‘Ölmeden önce mezar yeri alınır mı? Taziye evinde yemek dağıtılır mı? Taziyenin süresi var mıdır? Ölünün ardından kaç gün yas tutulur? Mezarlıkta havlu dağıtmak doğru mudur? Ölen kişinin kıyafetlerini ne yapmak gerekir? Ölünün ayakkabıları kapıya bırakılır mı? Ölünün namaz, yemin ve oruç borçları nasıl ödenir? Ölünün ardından hatim yapmak mı yoksa mevlit okutmak mı daha doğrudur?’ sorularını cevaplandıracak.  
  
Toplumda fikir ayrılığına neden olan konular, manevi hayata balta vuran alışkanlıklar, birlik ve beraberliğin gücü, sevginin önemi ve günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor.     
   
Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe 09.50’de Kanal 7 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor.    

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet