Bahar Kapıda – Bitlis Ahlat | 3 Temmuz 2022


Yemeğinden kültürüne, eğlencesinden hüznüne Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘’Bahar Kapıda’’ programıyla Kanal 7’de ekrana geliyor. Bahar Kapıda bu hafta Türklerin Anadolu’ya açıldığı Bitlis Ahlat’tan evlere konuk olduk.     

İnsanın içinde yaşadığı, yaşattığı her şeye, her yere yolculuk yaptıran Bahar Kapıda, Bahar Gelir’in sunumu ile Kanal 7 izleyicisiyle buluşuyor. Anadolu’yu karış karış gezen Bahar Kapıda ekibi bu hafta Bitlis Ahlat’tan izleyici karşısına çıktı. Bahar Gelir Ahlat’ta ilk olarak meşhur Ahlat taşı madenine gitti. Gelir, dayanıklılığı ve kolay işlenebilir olmasıyla birçok inşaat işinde tercih edilen Ahlat taşı işçilerine yardım etti. Bahar Kapıda ekibi daha sonra ahşap işleme ustasını ziyaret etti. Elindeki ahşapları birbirinden farklı motiflerle süsleyen ustanın işine olan aşkı ve eserleri Bahar Gelir’i çok etkilendi.

Bahar Kapıda ekibi son olarak Ahlat’ta yer alan Selçuklu mezarlığını ziyaret etti. Binlerce yıldır ayakta kalmayı başarmış mezar taşlarını inceleyen Bahar Gelir, bölgenin tarihini ve önemini yerinde öğrendi.

Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘Bahar Kapıda’ programıyla her Pazar 11:30’da Kanal 7 ekranlarında…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet