Dünyanın Tadı – Hatay | 4 Haziran 2022

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı, Türkiye ve dünyanın önemli lezzet duraklarından evlere konuk oluyor. Dünyanın Tadı ekibi bu hafta Medeniyetler Beşiği Hatay’dan eşsiz lezzetlerle ekrandaki yerini aldı. Programda ustalarından patatesli köfte ve kıyma kavurması, Samandağ kebabı, ev yapımı közde künefe, fırında katıklı ekmek, şekerli kahke, kağıt kebabı, haytalı ve zahter salatası tarifleri verildi.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, seçkin mutfaklardan öğrendikleri muhteşem tarifleri ekrana taşımaya devam etti. Yeni tarifler denemek isteyenlerin ilham aldığı Dünyanın Tadı bu hafta birbirinden lezzetli yemekleriyle Hatay’dan izleyici karşısına çıktı. Dünyanın Tadı ekibi ilk olarak Hataylı bir ailenin evine konuk oldu. Burada Hatay’ın en meşhur tatlısı künefe yapımına eşlik eden Esirgenç, ev sahibinin künefe tepsisiyle yaptığı gösteri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yasin Esirgenç, daha sonra tandırda şekerli kahke yapımını öğrenmeye gitti. Çeşitli baharat karışımlarının yer aldığı kahkenin tadına bakan Esirgenç, tandır başında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Dünyanın Tadı ekibi son olarak fırında katıklı ekmek keyfi yaptı. Hatay’ın meşhur ekmeğinin püf noktalarını öğrenen Yasin Esirgenç, Hatay mutfağının tarihine dair önemli bilgiler edindi.

Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:10’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet