Bahar Kapıda - Kahramanmaraş | 15 Mayıs 2022

Yemeğinden kültürüne, eğlencesinden hüznüne Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘’Bahar Kapıda’’ programıyla Kanal 7’de ekrana geliyor. Bahar Kapıda bu hafta dondurmasıyla, tarhanasıyla ve en önemlisi şanlı tarihiyle Kahramanmaraş’tan renkli görüntülerle evlere konuk olacak.  

İnsanın içinde yaşadığı, yaşattığı her şeye, her yere yolculuk yaptıran keyifli bir program, Bahar Gelir’in sunumu ile Kanal 7 izleyicisiyle buluşuyor. Anadolu’yu karış karış gezen Bahar Kapıda ekibi bu hafta kahramanlıkların şehri Kahramanmaraş’tan izleyici karşısına çıkacak. Bahar Kapıda ekibi ilk olarak Maraş tarhanasının olmazsa olmazı çığ örtüsünün yapımı öğrenmeye gitti. Adana ve Osmaniye bölgelerinde bataklıkta yetişen çığ bitkisinin iple örülerek sergi haline getirildiğini gören Gelir, bu örtünün özelliklerini öğrendi. Çığ yapan çiftle koyu bir sohbete dalan Bahar Gelir, amca ve teyzenin tatlı atışmaları sırasında gülme krizine girdi. Bahar Gelir daha sonra Asiye teyzeyle buluştu. Kahramanmaraş’ta sohbetiyle tanınan Asiye teyzeyle kümese giren Bahar Gelir, hayatında ilk kez kümesten yumurta topladığını söyledi.

Bahar Kapıda ekibi son olarak Kahramanmaraş’ın meşhur tarhanasının yapımına eşlik etti. Büyükten küçüğe herkesin hayatında önemli bir parça olan tarhanayı yerinde tadan Gelir, Maraşlılarla günlük yaşama dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘Bahar Kapıda’ programıyla her Pazar 11:30’da Kanal 7 ekranlarında…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet