Bahar Kapıda - Edirne | 27 Şubat 2022

Yemeğinden kültürüne, eğlencesinden hüznüne Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘’Bahar Kapıda’’ programıyla Kanal 7’de ekrana geliyor. Bahar Kapıda bu hafta geçmişten bugüne koruduğu tarihi dokusuyla Edirne’den izleyici karşısına çıkacak.

İnsanın içinde yaşadığı, yaşattığı her şeye, her yere yolculuk yaptıran keyifli bir program, Bahar Gelir’in sunumu ile Kanal 7 izleyicisiyle buluşuyor. Anadolu’yu karış karış gezen Bahar Kapıda ekibi bu hafta uzun yıllar boyunca Osmanlı Devleti’nin başkenti olan Edirne’den evlere konuk olacak.  Bahar Kapıda ekibi ilk olarak Edirne’nin dünyaca ünlü yemeği tava ciğeri yemeye gitti. Ciğer yemeyene bile ciğer yedirmeyi başaran Edirneli ustalar, yeteneklerini Bahar Kapıda programında sergiledi. Bahar Gelir daha sonra Osmanlı döneminde yaptığı eserlerle yüzyıllar boyunca adından bahsettiren Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak adlandırdığı Selimiye Camii’ni gezdi. Hristiyan mimarların Müslümanların yapamayacağını iddia ettiği büyüklükteki kubbesiyle Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinden olan caminin tarihini dinleyen Gelir, ince işçilik karşısında hayranlığını gizleyemedi.
 
Bahar Kapıda ekibi son olarak Edirneli kadınların el işlerini sergilediği el sanatları kursunu ziyaret etti. Edirne’ye yerleşip sonradan Müslüman olan Fatma Hanım’la İslamiyet’e dair bir sohbet gerçekleştiren Bahar Gelir samimi dakikalara imza attı.
 
Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘Bahar Kapıda’ programıyla her Pazar 11:30’da Kanal 7 ekranlarında…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet