Dünyayı Geziyorum - İran | 5 Şubat 2022

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Türkiye ve dünyadan benzersiz görüntülerle izleyicisiyle buluşuyor. Dünyayı Geziyorum bu bölümde Türkiye’nin komşusu İran’dan mistik görüntülerle evlere konuk olduk.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum bu hafta baharat kokulu sokakları, eşsiz tarihi eserleriyle insanı bambaşka bir aleme götüren İran’dan izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi İran’da ilk olarak İsfahan’da yaklaşık dört yüz yıllık tarihe ışık tutan bir eve gitti. Bu evde İran’ın meşhur safranlı çayını içen Özlem Tunca, evin duvarlarındaki çinileri görünce hayranlığını gizleyemedi. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı geleneksel mimarinin en güzel örneklerini barındıran yedi renkli mozaik çini süslemeleri ve hat yazılarıyla İmam Camii oldu. Bölge rehberiyle camiyi gezen Özlem Tunca, muhteşem bir işçilikle inşa edilen caminin tarihini öğrendi. 

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak İsfahan’ın meşhur Zayende nehrini gezdi. Son zamanlarda İran’daki kuraklıktan etkilenen nehrin olduğu bölgeyi dolaşan Özlem Tunca, tarihi köprüleri görüntüledi.

 


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet