Muhabbet KapısıProf. Dr. Mustafa Karataş ile - 30 Ocak 2022

İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’nda ekranlardaki yerini alıyor. Prof. Dr. Mustafa Karataş, Muhabbet Kapısı’nda bu bölüm Allah ile kulu arasında köprü vazifesi gören dua konusunu ele aldı. 

Dini konularda akıllara takılan konular, Allah’ın Müslümanlara emirleri, Hz. Muhammed’in ümmetine verdiği tavsiyeler ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan mesajlar Muhabbet Kapısı ile ekrana geliyor. Programda bu bölüm insanların Allah’tan isteklerini dile getirdikleri dua konusu üzerine bir sohbet gerçekleşti. Karataş ‘Eve girip çıkarken okunacak bir dua var mıdır? Duanın makbul olduğu saatler nelerdir? Abdestsiz dua edilebilir mi? Kimlerin duası kabul olmaz? ‘’Başkasına yapılan dua daha makbuldür’’ sözü doğru mu? Hz. Muhammed’in en çok yaptığı dualar nelerdir? Hz. Muhammed neden Allah’a sığınırdı? Dua ederken elleri açmak gerekir mi? Allah ısrarla yapılan duayı kabul eder mi?’ sorularını canlı yayında yanıtladı.

İslam’da birlik ve beraberliğin önemi, aile hayatında dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ele alınacak.

Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe 09:45, her Pazar ise 09:50’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet