Bahar Kapıda - Konya | 23 Ocak 2022

Yemeğinden kültürüne, eğlencesinden hüznüne Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘’Bahar Kapıda’’ programıyla Kanal 7’de ekrana geliyor. Bahar Kapıda bu hafta Mevlana’nın türbesinin yer aldığı Konya’dan evlere konuk olacak.

İnsanın içinde yaşadığı, yaşattığı her şeye, her yere yolculuk yaptıran keyifli bir program, Bahar Gelir’in sunumu ile Kanal 7 izleyicisiyle buluşuyor. Anadolu’yu karış karış gezen Bahar Kapıda ekibi bu hafta Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip olan Konya’dan izleyici karşısına çıkacak. Bahar Gelir ilk olarak gelecek nesillere bıraktığı öğütlerle hoşgörü ve huzuru simgeleyen büyük alim Hz. Mevlana’nın türbesine gitti. İçinde bulunduğu ortamın atmosferinden çok etkilenen Gelir, kendisi gibi duygulanan ziyaretçilerle çok özel sohbetler gerçekleştirdi. Bahar Kapıda ekibinin bir sonraki durağı büyük bir Pazar oldu. Konya’nın meşhur küflü peynirini gören Bahar Gelir, bu peynirin antibiyotik özelliği olduğunu duyunca şaşkınlığını gizleyemedi. Pazarda bir dönem adına kısa belgeseller yapılan Konya’nın deli kızı olarak adlandırılan namı-ı diğer Kırmızılı Kadın Sultan’la karşılaşan Gelir, onunla sohbet etti. Eski eşinin kırmızı rengine olan düşkünlüğü sebebiyle sürekli kırmızı giyen Sultan, Bahar Gelir’in de kendisi gibi renkli olduğunu söyledi.

Bahar Kapıda ekibi son olarak Konya’nın meşhur etli ekmeğinin tadına bakmaya gitti. Taş fırında pişen etli ekmeğin tadına doyamayan Gelir, ustasından püf noktalarını öğrendi.  

Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘Bahar Kapıda’ programıyla her Pazar 11:40’ta Kanal 7 ekranlarında…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet