Dünyayı Geziyorum - Hatay | 23 Ocak 2022

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Türkiye ve dünyadan benzersiz görüntülerle izleyicisiyle buluşuyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta medeniyetler beşiği Hatay’dan evlere konuk oldu. 

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum bu hafta birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay’daki serüvenine kaldığı yerden devam ediyor. Dünyayı Geziyorum ekibi Hatay’da ilk olarak tarihi bir konağa misafir oldu. Konağın eşsiz bahçesinde evin hanımından Hatay’ın dillere destan künefesinin tarifini alan Tunca, keyifli sohbetlere imza attı. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra Hatay sokaklarını keşfe çıktı. Anadolu’da yapılan ilk cami özelliğini taşıyan ve etrafında bir kilise ile sinagog olan Sarımiye Camii’ni gezen Tunca, bölge rehberinden bilgi aldı.

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı Saint Pierre Kilisesi oldu. Hz. İsa’nın havarilerinden olan Aziz Petrus’un ilk vaazını verdiği yer olarak bilinen kiliseyi gezen Özlem Tunca üç büyük dine ev sahipliği yapan Hatay’ın tarihini gözler önüne serdi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 14:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet