Dünyayı Geziyorum - Gaziantep | 26 Aralık 2021

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Türkiye ve dünyadan benzersiz görüntülerle izleyicisiyle buluşuyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta Gaziantep’teki serüvenine kaldığı yerden devam etti.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum bu hafta benzersiz mutfağı, köklü tarihi ve sımsıcak insanlarıyla Gaziantep’ten izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi Gaziantep’te ilk olarak zengin bir kahvaltı sofrasına konuk oldu.  Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden oluşan kahvaltı sofrasını görünce gözlerine inanamayan Özlem Tunca, Antep mutfağına dair bilgi aldı. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı Türkiye’nin en büyük cam teraslarından biri oldu. Özlem Tunca, Fırat Nehri ile Merzimen Çayı’nın birleştiği, yüksek kayalarla örtülü bir tepe üzerinde konumlanan Rumkale’ye gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği cam terasta benzersiz manzaralar derledi. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra Fırat Nehri üstünde bir geziye çıktı. Bir tarafta Gaziantep diğer tarafta Şanlıurfa’nın sular altında kalan Savaşan Köyü’nü görüntüleyen Özlem Tunca bölgenin tarihini izleyicileri için anlattı.

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak bir Antep’in tarihi sokaklarını dolaştı. Atatürk’ün konakladığı tarihi evi gezen Özlem Tunca geçmişin izlerini yerinde inceledi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:10’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet