Muhabbet KapısıProf. Dr. Mustafa Karataş ile - 25 Kasım 2021

Ekranların sevilen ismi Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın sunduğu Muhabbet Kapısı, dini doğru bir şekilde yaşamak isteyenler için çok özel konularla evlere konuk oluyor. Programda bu bölüm bir kişi öldükten sonra ona karşı yapılması gerekenlere yer verildi. 

İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’nda ekranlardaki yerini alıyor. Programda bu bölüm öldükten sonra cenazeye karşı sorumluluklar ve ölüm şeklinin kişinin ahiretteki hayatına etkisi üzerine bir sohbet gerçekleştirildi. Mustafa Karataş ‘Sahabe kabirlerinin yakınlarına defnedilmenin ölüye bir faydası olur mu? Cenaze yıkanmadan Kur’an-ı Kerim okunur mu? Cenaze mezara koyulduktan sonra telkin vermek gerekli midir? Mezardaki ilk gecede neler olur? Ölünün arkasından kötü konuşmak ölüye zarar verir mi? İnsanın ölüm şekli ahiretteki durumu ile alakalı mıdır? Cenazelerde helva dağıtmak doğru mudur? Ölen kişilerin ruhları evlerini ziyaret eder mi?’ sorularını canlı yayında yanıtladı.

Toplumda zedelenmeye neden olan konular, manevi hayata balta vuran alışkanlıklar, birlik ve beraberliğin gücü, sevginin önemi ve günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor. 

Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe 09:30’da Kanal 7 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. 


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet