Bahar Kapıda - Aksaray | 8 Ağustos 2021

Yemeğinden kültürüne, eğlencesinden hüznüne, hasatından pazarına Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘’Bahar Kapıda’’ programıyla Kanal 7’de ekrana geliyor. Bahar Kapıda bu hafta köklü tarihiyle Aksaray’dan çok özel görüntülerle evlere konuk olacak.

İnsanın içinde yaşadığı, yaşattığı her şeye, her yere yolculuk yaptıran keyifli bir program, Bahar Gelir’in sunumu ile Kanal 7 izleyicisiyle buluşuyor. Anadolu’yu karış karış gezen Bahar Gelir, bu hafta Selçuklu Devleti’nin izlerini barındıran Aksaray’dan izleyici karşısına çıkacak. Bahar Kapıda ekibi Aksaray’da ilk olarak Eğri Minare’ye gitti. Bahar Gelir, 1221 yılında Selçuklu hükümdarı Birinci Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan ve bugüne kadar korunarak gelmeyi başaran caminin tarihini yerinde anlattı. Bahar Kapıda ekibinin bir sonraki durağı Aksaray’ın meşhur Ihlara Kanyonu oldu. Bahar Gelir, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan kanyonda izleyicileri için keyifli görüntüler topladı.

Bahar Kapıda ekibi son olarak Aksaray’ın manevi mihmandarı Somuncu Baba’nın türbesini ziyaret etti. Gelir, Asıl adı Hamid Hamidüddin olan Somuncu Baba’nın türbesinin tarihini bölge rehberinden öğrendi.

Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘Bahar Kapıda’ programıyla her Pazar 12:00’de Kanal 7 ekranlarında…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet