Dünyayı Geziyorum - Havran | 20 Eylül 2020

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu bölüm Balıkesir’deki keşfine Havran’dan devam etti.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkıyor. Dünyayı Geziyorum ekibi bu bölüm Balıkesir Havran’dan evlere konuk oldu. Dünyayı Geziyorum ekibi Havran’da ilk olarak Kocadağ ormanlarının arasında yer alan bir at çiftliğine gitti. Yakupcan ile birlikte at binen Özlem Tunca heyecanlı anlar yaşadı. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı şehir müzesi oldu. 1900’lü yıllarda Havran’da yaşayan Hocazade’nin müzeye çevrilen evini gezen Özlem Tunca müze rehberinden içeride yer alan eserler hakkında bilgi aldı. Konağın odalarını dolaşan Özlem Tunca eski olmasına rağmen işlevsel olan mutfağı görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Zeytiniyle meşhur olan Havran’da zeytinyağı yapımını öğrenmek isteyen Özlem Tunca, soluğu tarihi bir işletmede aldı. Yüzyıllar boyu Havran’da hizmet veren işletme sahibiyle zeytinyağının oluşumunu öğrenen Tunca, yağın tadına izleyicileri için baktı.

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarından olan Seyit Onbaşı’nın köyü oldu. Türk tarihinin en önemli savaşlarından olan Çanakkale Savaşı’nda sırtında taşıdığı dev mermiyle İngilizlerin gemisini batıran Seyit Onbaşı’nın torunlarıyla duygu dolu bir sohbete imza attı.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet