Dünyanın Tadı - Adıyaman | 9 Kasım 2019

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. Farklı lezzetlerin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölüm lezzet durağı Adıyaman mutfak kültürünü ekrana getirdi.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Dünyanın Tadı bu bölüm acının, etli yemeklerin ve çiğ köftenin en lezzetli örneklerinin bulunduğu Adıyaman lezzetlerini keşfe çıkardı. Dört saat boyunca odun ateşinde pişen etli domates tavanın yapımı ekrana gelirken, Adıyamanlı hanımlar meze gibi tüketilen meyir çorbasının püf noktaları izleyicilerle paylaştı. Yasin Esirgenç, ünü dünyaya yayılan etsiz Adıyaman çiğ köftesinin yoğuruluşuna tanık olurken, marul ve sosuna banıp tadına baktı.

Esirgenç, çiğköftenin acısını yöresel şillik tatlısı ile attı. Yasin Esirgenç’in yanı sıra Yakupcan da tahinli pekmezle yapılan şillik tatlısına bayıldı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:20’de ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet