Dünyanın Tadı - Kocaeli/2 | 27 Temmuz 2019

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı programı farklı kültürlere ve lezzetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Farklı lezzetlerin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölümde de Marmara Bölgesi’nin incisi Kocaeli’den izleyici karşısına çıktı.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Dünyanın Tadı bu bölüm Kocaeli’de yöresel lezzetleri izleyicilere tanıttı. Dünyanın Tadı ekibi Kocaeli’de köylülerden birinin evine konuk olup çiçek gibi açan enginar yemeğinin yapılışını aktardı. Kıymalı enginardan sonra tatlı tarifine geçen Esirgenç, köylü bir kadının evinden incir uyuşturması adlı ilginç tatlının hazırlanışını anlattı. İncir, süt ve şekerden meydana gelen tatlının tadının hem çok lezzetli hem de oldukça hafif olduğunu belirten Esirgenç, tatlıyı yemeye doyamadı. Ardından ilginç bir çorba tarifiyle yoluna devam eden Yasin Esirgenç soluğu başka bir köylünün evinde aldı. Esirgenç, erik çorbasının ekşiyi sevenler için bulunmaz bir yemek olduğunu ifade etti. Yemek, tatlı ve çorba tarifinden sonra ekmek yapımına geçen Esirgenç, düğünlerde yapılan gelin damat çöreği tarifini aktardı. Normal ekmeğe göre daha tatlı olan gelin-damat çöreği gerek tadıyla gerek görüntüsüyle Dünyanın Tadı ekibini büyüledi.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet