Dünyanın Tadı - Şanlıurfa-3 | 27 Nisan 2019

Dünya lezzetleri, yöresel ve evrensel yemekler, yemek tarifleri, yörelerin tatlı ve yemekleri ile dolu bir program... Şanlıurfa bölümünde hem seyahat etmek hem de yöresel lezzetler tatmak isteyenler Yasin Esirgenç'in sunduğu Dünyanın Tadı tarihi mekanları, gezilecek yerleri ve yöresel yemekleri ekranlarınıza taşıdı. Erik tavası, bakla aşı, borani, ekşili bamya,söğürme, patlican kebabı sizlerle...

#DünyanınTadı #Şanlıurfa #Seyahat

***

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta Şanlıurfa lezzetlerini keşfetmeye devam ediyor.  

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Dünyanın Tadı bu hafta birbirinden lezzetli yemekleriyle Şanlıurfa mutfağındaki serüvenini sürdürüyor. Dünyanın Tadı ekibi bu hafta ilk olarak erik tavası yapımına eşlik etti. Yeşil erik, kuzu eti ve sarımsağın buluştuğu bu lezzeti tatmak için sabırsızlanan Yasin Esirgenç türküler eşliğinde yemeğini yedi. Dünyanın Tadı ekibi daha sonra Mutfak Müzesi’nde borani yemeğinin püf noktalarını öğrendi. Borani hazırlanırken hem müzenin tarihi hem boraninin Urfalılar için önemini dinleyen Esirgenç, yemek piştiğinde tadına bakmak için eşiyle yarıştı. Şanlıurfa’ya gelmişken meşhur Urfa türkülerini dinlemek isteyen Dünyanın Tadı ekibi soluğu sazlı sözlü bir mutfakta aldı. Dünyanın Tadı ekibi bir yanda ekşili köfte pişerken bir yandan türkülerin yankılandığı tarihi mutfakta unutulmaz dakikalar yaşadı.

Yasin Esirgenç son olarak Balıklı Göl kenarına gidip patlıcan kebabı yedi. Patlıcan kebabı yemenin püf noktalarını öğrenen Esirgenç, kebap ustasıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet