Dr. Feridun Kunak Show - 11 Şubat 2019

Kanal 7’nin sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor. Programda bugün ağız ve diş sağlığını korumak için çok önemli bilgilere yer verildi.

Programda “Ağız ve diş sağlığını korumanın yolları nelerdir? Ağız yaralarına ne iyi gelir? Ağız yaraları nasıl geçer? Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusunu gideren kür var mı? Ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusundan kurtulmanın yolları nelerdir? Dil temizliği nasıl yapılmalı? Dişler nasıl fırçalanmalı?” soruları cevaplandı.

Kunak, diş etlerinin ve diş taşlarının temizlenmesinde sirkenin çok etkili olduğunu, diş eti kanıyorsa diş etlerinde iltihap olabileceğini ve bu nedenden dolayı ağızda koku olabileceğini söyledi.

Ağızda yara oluşumu toplumda sık görülen bir rahatsızlıktır. Genellikle diş eti ve yanak içinde oluşan ağız içi yaraları yani diğer adıyla aft büyük sorun oluşturmaktadır. Dr. Feridun Kunak, içerisinde adaçayı, limon kabuğu, karbonat, tuz, kantaronlu ozon yağı ve sirke olan diş etleri ve ağız yaralarına iyi gelen doğal kür tarifini izleyicilerle paylaştı. Kunak, adaçayı ve limon kabuğunu bir dakika kaynatıp bir dakika demledikten sonra süzüp ardından içerisine diğer malzemeleri koyup karıştırdıktan sonra gargara yapılmasını tavsiye etti.

Programda ayrıca Kunak, içerisinde kil, misvak tozu, gliserin, kantaronlu ozon yağı, nane yağı ve sirke olan doğal diş macunu yapımını ekrana getirdi. Kunak, karışımın kapalı bir kapta saklanması gerektiğini söyledi.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet