Dr. Feridun Kunak Show - 4 Şubat 2019

Kanal 7’nin sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor. Programda bu bölüm herkesin başına gelebilecek ev kazalarıyla ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Programda “Ev kazaları nasıl önlenir? En çok görülen ev kazaları nelerdir? En çok kimler ev kazalarına maruz kalabilir? Ev kazalarından sonra ilk müdahale nasıl yapılmalıdır? Evde hangi ilk yardım malzemeleri bulundurulmalı? Boğulma nasıl önlenir? Kalp masajı nasıl yapılır?” soruları cevaplandı.

Feridun Kunak, ev kazalarında alınabilecek önlemler ile ilgili çok önemli bilgiler verdi. Kunak, boğulma esnasında sandalye veya koltuk kenarına karın boşluğunun vurulması gerektiğini, böylece boğazda takılan şeyin çıkacağını ve boğulmanın önüne geçilebileceğini belirtti.

Baygın biri olduğunda ise nabzın atıp atmadığına, nefes alıp almadığına bakılması gerektiğini söyleyen Kunak, önce kalp masajı yapılmasını, ardından ağızdan hava verip tekrar kalp masajı yapılmasının doğru olacağını açıkladı.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet