Dr. Feridun Kunak Show - 14 Ocak 2019

Kanal 7’nin sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor. Programda bu bölüm kansızlık ile ilgili bilinmesi gerekenler ekrana taşındı.

Programda “Anemi nedir? Halsizlik neden olur? Halsizlikle nasıl başa çıkılır? Halsizliğe iyi gelen besinler nelerdir? Kan gruplarına göre besin tüketmek doğru mudur? Alyuvar nedir? Akyuvar nedir? Kansızlık neden olur? Kansızlığa ne iyi gelir? Kansızlığa iyi gelen besinler nelerdir?” soruları cevaplandı.

Dr. Feridun Kunak, kansızlığın belirtilerini açıkladı. Kişinin göz bebeği ve avuç içi beyaz ise kansızlık olabileceğini, kan tahlili yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kunak, vücut yaralanmalarında kan kaybı olmaması için turnike uygulanması gerektiğini, ardından hemen doktora gidilmesini tavsiye etti.

Feridun Kunak, içerisinde kara üzüm, keçiboynuzu tozu ve limon suyu olan kansızlığı gideren kür tarifini izleyicilere aktardı. Kunak, karışımı kaynattıktan sonra içilmesini tavsiye etti.

Programda ayrıca Kunak, kansızlığa iyi gelen ısırgan yaprağı çayı yapımını ekrana getirdi. Karışımı bir dakika kaynatıp bir dakika demledikten sonra süzüp içerisine limon koyup içilmesini önerdi.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet