Dr. Feridun Kunak Show - 3 Ocak 2019

Verdiği pratik bilgilerle izleyicisinin sağlığını yakından takip eden Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm göz sağlığıyla ilgili çok önemli bilgiler ekrana taşındı.

Programda “Göz sağlığının önemi nedir? Göz bozukluğunun nedenleri nelerdir? Göz sulanmasının sebepleri nelerdir? Göz altı morluklarından nasıl kurtulunur? Miyop (Uzağı görememe) nedir? Hipermetropi (Yakını görememe) nedir? Presbiyopi nedir? Gözlük seçiminde nelere dikkat edilmeli?” soruları yanıtlandı. 

Feridun Kunak, gözdeki kanlanmaya, kaşıntıya çay demi ile göz banyosu yapılmasını, göze çok iyi geleceğini, ayrıca balın da mikrop öldürücü özelliği olduğunu, bal ile suyu karıştırıp göz banyosu yapılmasını önerdi.

Kunak, gözü dinlendiren lavanta lapası yapımını izleyicilerle paylaştı. Kunak, lavantayı kaynatıp süzdükten sonra ılık bir şekilde bez yardımıyla göze sarılmasını tavsiye etti.

Programda ayrıca Kunak, içerisinde pirinç, bulgur, boza mayası ve bal olan boza yapımını ekrana getirdi. Kunak, pirinci haşladıktan sonra süzüp içerisine bal ve boza mayasını koyduktan sonra bekletilmesini söyledi.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet