Dr. Feridun Kunak Show - 1 Ocak 2019

Sağlıktan güzelliğe birçok farklı konunun ele alındığı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor. Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm özellikle soğuk havalarda çekilmez bir hal alan sinüzit ağrılarından kurtulmanın yolları ekrana getirildi. 

Programda “Sinüzit nedir? Sinüzit neden olur? Sinüzitin belirtileri nelerdir? Sinüzit tipleri nelerdir? Baş ağrısı ve sinüzitin farkı nedir? Sinüzit ağrısı gözleri etkiler mi? Sinüzit nasıl geçer?” soruları cevaplandı.

Dr. Feridun Kunak, her kişide altı yerde sinüs boşluğu olduğunu, bu boşlukların iltihaplanması sonucu sinüzitin oluştuğunu açıkladı. Sinüslerin burun boşluğuna aktığını söyleyen Kunak, tıkandığı zaman hastalığın oluşacağını ve doktora gidilmesini tavsiye etti.

Sinüzit, bir üst solunum yolu enfeksiyonunun ardından başlayan burun, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, halsizlik gibi bulgulara neden olan bir hastalıktır. Dr. Feridun Kunak, içerisinde nane, okaliptus yaprağı, lavanta, adaçayı, nane yağı, papatya ve kekik olan sinüzite iyi gelen, sinüsleri açan buhar banyosu yapımını ekrana getirdi. Kunak, karışımı on beş dakika kaynattıktan sonra buharın içe çekilmesini tavsiye etti.

Kunak, içerisinde havuç, zencefil, portakal ve maden suyu olan sinüzite iyi gelen doğal kür tarifini izleyicilere aktardı. Kunak, karışımın günde bir bardak içilmesini önerdi.

Programda ayrıca Kunak, içerisinde karbonat, tuz, papatya, lavanta ve çörek otu olan sinüsleri temizleyen karışım tarifini de verdi.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet